Kinderopvang is een cruciale sector die ervoor zorgt dat mensen in staat zijn om naar hun werk te gaan en bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen

CNV Zorg & Welzijn en FNV Kinderopvang overhandigen namens en samen met werknemers uit de kinderopvang ruim 17.000 handtekeningen aan werkgeversorganisaties BK en BMK waarin deze worden opgeroepen hun laatste cao-bod in te trekken en terug te komen aan de onderhandelingstafel. Bij de laatste onderhandelingen in november boden de werkgeversorganisaties gemiddeld 3,8 procent per jaar over een looptijd van twee jaar. Dat is volgens CNV en FNV geen fatsoenlijk loonbod.

De handtekeningen werden om 10.30 uur aangebonden aan het BMK aan de Orteliuslaan 11 te Utrecht en om 16.15 uur aan BK aan het kantoor van FCB Koningin Wilhelminalaan 3 te Utrecht.

CNV-onderhandelaar Chantal van Dijk: “We zetten ons in voor een structurele loonsverhoging die de effecten van de inflatie compenseert en willen daarnaast een cao voor maximaal twaalf maanden afspreken, gezien de onzekere financiële situatie waarin werknemers zich bevinden.”

Daarnaast is het belangrijk medewerkers in de kinderopvang goed te belonen vanwege de plannen van het kabinet om deze ‘bijna gratis’ te maken. Dit plan zal falen als werknemers in de sector niet de waardering krijgen die zij verdienen.

Kinderopvang is een cruciale sector die ervoor zorgt dat mensen in staat zijn om naar hun werk te gaan en bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.

De financiële vooruitzichten voor 2024 zijn verontrustend. Ingaan op het bod van de werkgevers kan leiden tot enorme financiële problemen voor medewerkers in de sector. CNV Zorg & Welzijn stelt zich daarom op het standpunt dat er alleen een cao voor één jaar afgesloten kan worden. Dit geeft ruimte om voor 2024 weer nieuwe passende afspraken te maken die recht doen aan de situatie van dat moment.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.cnvconnectief.nl/
Originele titel: Ruim 17.000 handtekeningen voor beter salaris kinderopvang
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-12-06


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com