De actie was georganiseerd door de vier vakbonden: FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg &Welzijn, AC/FBZ, CMHF.

Op de trap van de ingang Wytemaweg hebben Erasmus MC'ers vanmiddag actie gevoerd voor een goede cao. Ook werd een noodklok geluid.

Vlaggen
Met spandoeken en vlaggen maakten de medewerkers, veelal in witte werkkleding, duidelijk wat hun wensen zijn: onder meer 3,5% loonsverhoging per jaar, een goede generatieregeling, concrete afspraken over werkdruk en een stagevergoeding ook voor de coassistenten.

Vakbonden
De actie was georganiseerd door de vier vakbonden: FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg &Welzijn, AC/FBZ, CMHF. Die onderhandelen met de werkgeversorganisatie NFU over de nieuwe cao umc.

Verkennend
Het overleg hierover ligt stil. Vandaag, donderdag 30 augustus, wordt het 'informeel en verkennend' hervat, aldus FNV-woordvoerder Liane Hoogendoorn, 'omdat wij eerst onderzoeken of er echt ruimte is om te onderhandelen.'

Stethoscoop
Joke Boonstra en Hans van Leeuwen (beiden van de Raad van Bestuur Erasmus MC) kregen van alle medewerkers en studenten een gouden stethoscoop overhandigd , 'zodat ze goed kunnen luisteren naar het personeel'. Boonstra reageerde: "We zijn onder de indruk en begrijpen heel goed dat het jullie menens is. Jullie zijn goed hoorbaar en zichtbaar voor ons. Deze trap vol mensen, die een duidelijke boodschap willen overbrengen, staat helder op ons netvlies."

Mensen,stenen
Hoogendoorn van de FNV bestempelde het huidige cao-aanbod van de werkgevers als 'absoluut onvoldoende'. Zij benadrukt dat er veel geld in de stenen van het gloednieuwe Erasmus MC is gestoken, maar 'iedereen weet dat de bouwstenen in de zorg de mensen zijn'.

Gigantisch druk
Boonstra: "Wij willen ook een goede cao. We weten dat de werkdruk hoog is, dat het op sommige afdelingen gi-gan-tisch druk is, omdat er te weinig collega's zijn." Ze zei dat de Raad van Bestuur enorme waardering heeft voor de inzet van de medewerkers, 'maar van waardering kan je geen boodschappen doen". Ze sprak de hoop uit dat de partijen weer snel tot overleg komen.

Echt geluisterd
Hoogendoorn: "Wij zijn benieuwd of we aan de onderhandelingstafel gaan terugzien of de Raad van Bestuur echt heeft geluisterd." De vakbonden kondigden aan dat op 17 september in het Erasmus MC wordt gestart met drie weken stiptheidsacties.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : FNV Zorg & Welzijn
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Cao-actie op trap Erasmus MC
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 aug 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!