14 Augustus houden honderden werknemers van het UMCG een stille tocht door het ziekenhuis

Op dinsdag 14 augustus houden honderden werknemers van het UMCG een stille tocht door het ziekenhuis. Zij komen in actie voor een goede cao voor de universitaire ziekenhuizen (cao UMC’s).

Overal in het land voeren vakbonden en medewerkers van de Universitair Medische Centra (UMC’s) acties voor een betere cao. Laboranten, artsen, verpleegkundigen en andere collega’s vragen hun werkgever om achter hen te gaan staan in hun strijd om een nieuwe cao. Ze eisen een fatsoenlijk loon, minder werkdruk en een goede generatieregeling. 

De stille tocht start via diverse ingangen en loopt dan via een rode lijn naar de hoofdingang waar de tocht via een groene lijn langs diverse afdelingen verder gaat zodat meer medewerkers kunnen aansluiten. De tocht eindigt bij de fontein in het midden van het UMCG waar ze de voorzitter van de Raad van Bestuur, Jos Aartsen een speciaal cadeau overhandigen.

UMC’s in actie
De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s zijn afgelopen 28 mei vastgelopen. Sindsdien worden in de acht Universitair Medische Centra ludieke acties gehouden. In Leiden en Utrecht zijn deze al uitgebreid met stiptheidsacties die meerdere weken duren. Later deze zomer zullen er meer stiptheidsacties plaats gaan vinden. Wanneer werkgeversvereniging NFU niet over de brug komt, verharden de acties in de komende tijd.

De cao UMC geldt voor ongeveer 60.000 werknemers.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : FNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Stille tocht in Universitair Medisch Centrum Groningen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 aug 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!