Het laatste bod van de werkgever wordt door CNV Zorg & Welzijn als volstrekt onvoldoende beoordeeld

Na intensief overleg tussen vakbonden en werkgevers zijn de onderhandelingen voor een fatsoenlijke cao voor werknemers in de kinderopvang vastgelopen. Ondanks meerdere verzoeken daartoe weigeren de werkgevers om te komen met een concreet loonbod in reactie op de eisen vanuit de vakbonden.

Het laatste bod van de werkgever wordt door CNV Zorg & Welzijn als volstrekt onvoldoende beoordeeld. Gemiddeld 3,8 procent per jaar over een looptijd van twee jaar is in de ogen van deze bond geen fatsoenlijk loonbod. CNV zet zich in voor een structurele loonsverhoging die de effecten van de inflatie compenseert en wil daarnaast een cao voor maximaal twaalf maanden afspreken, gezien de onzekere financiële situatie waarin werknemers zich bevinden..

CNV-onderhandelaar Dennis van Elk: “Werkgevers kleden hun aanbod mooi aan door te spreken over een tweejarige cao met 10,15 procent maar dat wordt in die twee jaar zo opgedeeld dat er effectief maar 3,8 procent per jaar van overblijft. CNV-onderhandelaar Chantal van Dijk: “De effecten van de verhoging van de eindejaarsuitkering met 2 procent in 2024 wordt door de medewerkers pas eind 2024 daadwerkelijk in hun portemonnee gevoeld. Te weinig en te laat.“

Gezien de hoogte van de inflatie betekent het bod van de werkgevers nu dat medewerkers in de kinderopvang er op achteruit gaan. Met alle uitdagingen en ambities die de sector heeft is het juist van groot belang om met een aantrekkelijk salaris meer personeel aan te werven. Dat is hard nodig als de sector de kabinetsplannen voor ‘bijna gratis kinderopvang’ wil waarmaken. Zonder meer personeel gaat dat niet lukken. CNV Zorg & Welzijn gaat in gesprek met de leden om de situatie te bespreken. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: CNV: Werkgevers kinderopvang bieden veel te weinig
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!