Als de NVZ niet tegemoetkomt aan de eisen, gaat een groot deel van het ziekenhuispersoneel over tot acties

NU’91 en de andere vakbonden hebben dinsdag 14 februari een ultimatum gestuurd aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Hierin zijn een aantal cao-eisen opgesteld, waaraan de werkgeverskoepel tegemoet moet komen. Gebeurt dit niet, dan zijn stakingen in de ziekenhuizen onvermijdelijk. De NVZ heeft tot 21 februari 12.00 uur om dit te voorkomen. Dan loopt het ultimatum namelijk af.

Eisen
In het ultimatum eisen de bonden onder meer een loonsverhoging van 10% over 12 maanden, met een bodem van € 100. NU’91 bestuurder Stella Salden: ‘In een economie waarin zorgprofessionals nu al vaak moeite hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, is het eindbod van de NVZ onacceptabel. De verwachte inflatie is namelijk hoger dan wat door de NVZ op tafel is gelegd. Daarnaast zijn de huidige loonachterstanden nog niet eens weggewerkt.’
Verdere speerpunten in het ultimatum zijn onregelmatigheidsdiensten en reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer.

Acties
Als de NVZ niet tegemoetkomt aan de eisen, gaat een groot deel van het ziekenhuispersoneel over tot acties. Stakingen lijken dan ook onafwendbaar. De actiebereidheid onder zorgprofessionals lijkt groot te zijn.
Ook een zondagsdienst is een reëel middel voor de bonden. Dat betekent dat er op een doordeweekse dag gewerkt wordt alsof het zondag is. Spoedzorg gaat te allen tijde door, zodat de patiëntveiligheid niet in het geding komt. De exacte datum van deze zondagsdienst wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

De bonden trekken samen op in hun strijd voor een betere cao. Lees hier het volledige persbericht.

Bron: NU’91

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-02-14


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com