Als de NVZ niet tegemoetkomt aan de eisen, gaat een groot deel van het ziekenhuispersoneel over tot acties

NU’91 en de andere vakbonden hebben dinsdag 14 februari een ultimatum gestuurd aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Hierin zijn een aantal cao-eisen opgesteld, waaraan de werkgeverskoepel tegemoet moet komen. Gebeurt dit niet, dan zijn stakingen in de ziekenhuizen onvermijdelijk. De NVZ heeft tot 21 februari 12.00 uur om dit te voorkomen. Dan loopt het ultimatum namelijk af.

Eisen
In het ultimatum eisen de bonden onder meer een loonsverhoging van 10% over 12 maanden, met een bodem van € 100. NU’91 bestuurder Stella Salden: ‘In een economie waarin zorgprofessionals nu al vaak moeite hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, is het eindbod van de NVZ onacceptabel. De verwachte inflatie is namelijk hoger dan wat door de NVZ op tafel is gelegd. Daarnaast zijn de huidige loonachterstanden nog niet eens weggewerkt.’
Verdere speerpunten in het ultimatum zijn onregelmatigheidsdiensten en reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer.

Acties
Als de NVZ niet tegemoetkomt aan de eisen, gaat een groot deel van het ziekenhuispersoneel over tot acties. Stakingen lijken dan ook onafwendbaar. De actiebereidheid onder zorgprofessionals lijkt groot te zijn.
Ook een zondagsdienst is een reëel middel voor de bonden. Dat betekent dat er op een doordeweekse dag gewerkt wordt alsof het zondag is. Spoedzorg gaat te allen tijde door, zodat de patiëntveiligheid niet in het geding komt. De exacte datum van deze zondagsdienst wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

De bonden trekken samen op in hun strijd voor een betere cao. Lees hier het volledige persbericht.

Bron: NU’91


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 14 feb 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!