Leden van NU’91 hebben al aangegeven zich te beraden op acties

Ook bij de zesde onderhandelingsronde over de cao ziekenhuizen bleven concrete resultaten uit. Het overleg vond vrijdag plaats en werd gevoerd tussen NU’91, de andere vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). NU’91 vindt dat de zorgprofessionals in de algemene ziekenhuizen, net als hun collega’s in de UMC’s, 10% inflatiecorrectie over 12 maanden verdienen. De NVZ wilde daar niet in meegaan. Dit is teleurstellend.

Reële inflatiecorrectie
Deze 10% inflatiecorrectie is in de huidige economie reëel. Zeker voor zorgprofessionals die nu al vaak de financiële eindjes aan elkaar moeten knopen.

Leden van NU’91 hebben al aangegeven zich te beraden op acties. NU’91 staat hier achter. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied.

Verslechtering
Tijdens de onderhandelingen is daarnaast door de betrokken partijen verder gesproken over ort, reiskosten, bereikbaarheidsdiensten, het generatiebeleid, scholing en ontwikkeling. Ook op deze punten volgde een teleurstellende reactie van de NVZ. In sommige gevallen werd zelfs een verslechtering voorgesteld, zoals bij het generatiebeleid.

Lees hier een gezamenlijke verklaring van de bonden na het zesde overleg.

Op vrijdag 30 januari volgt nieuw overleg over de cao ziekenhuizen.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NU’91
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : NU’91
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nu91.nl/nieuws/teleurstelling-overheerst-na-zesde-overleg-cao-ziekenhuizen/?_gl=1*14hg2lo*_ga*MTM4NTM2MTk4LjE2NzQyOTA5OTM.*_up*MQ..
Originele titel: Teleurstelling overheerst na zesde overleg cao ziekenhuizen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2023-01-21


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com