Leden van NU’91 hebben al aangegeven zich te beraden op acties

Ook bij de zesde onderhandelingsronde over de cao ziekenhuizen bleven concrete resultaten uit. Het overleg vond vrijdag plaats en werd gevoerd tussen NU’91, de andere vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). NU’91 vindt dat de zorgprofessionals in de algemene ziekenhuizen, net als hun collega’s in de UMC’s, 10% inflatiecorrectie over 12 maanden verdienen. De NVZ wilde daar niet in meegaan. Dit is teleurstellend.

Reële inflatiecorrectie
Deze 10% inflatiecorrectie is in de huidige economie reëel. Zeker voor zorgprofessionals die nu al vaak de financiële eindjes aan elkaar moeten knopen.

Leden van NU’91 hebben al aangegeven zich te beraden op acties. NU’91 staat hier achter. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied.

Verslechtering
Tijdens de onderhandelingen is daarnaast door de betrokken partijen verder gesproken over ort, reiskosten, bereikbaarheidsdiensten, het generatiebeleid, scholing en ontwikkeling. Ook op deze punten volgde een teleurstellende reactie van de NVZ. In sommige gevallen werd zelfs een verslechtering voorgesteld, zoals bij het generatiebeleid.

Lees hier een gezamenlijke verklaring van de bonden na het zesde overleg.

Op vrijdag 30 januari volgt nieuw overleg over de cao ziekenhuizen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NU’91
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NU’91
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Teleurstelling overheerst na zesde overleg cao ziekenhuizen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 21 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!