Het werken in de nacht blijft zwaar en vraagt veel van je lijf

Vanaf 6 maart is de vernieuwde Goedenachtapp beschikbaar. De gratis app geeft tips over hoe zorgmedewerkers zo goed mogelijk hun nachtdienst kunnen doorlopen. De nieuwe app interactiever, uitgebreider qua gebruikersmogelijkheden en geeft advies op maat doordat een zorgmedewerker zijn rooster kan toevoegen. De app is bruikbaar voor iedereen die nachtdiensten werkt.

In de app zijn nieuwe functies opgenomen, zoals het toevoegen van het eigen rooster, waardoor zorgmedewerkers advies op maat krijgen. Verder ontvangt de gebruiker informatie over tot welke chronotype (slaap/waakritme) hij behoort, pushberichten en nieuws over nachtwerk. Een handige toevoeging is ook de mogelijkheid tot het toevoegen en ontvangen van  recepten. Voor nachtwerkers is voeding namelijk een belangrijk thema. De app-gebruikers kunnen ook informatie en tips met elkaar uitwisselen. ‘Het werken in de nacht blijft zwaar en vraagt veel van je lijf, met deze app helpen wij medewerkers die werken in de nacht met advies op maat,’ aldus Elise Merlijn, voorzitter bestuur van de StAZ.

Individuele verschillen en advies op maat
De mate waarin bepalende factoren invloed hebben op het doorkomen van de nacht van een zorgmedewerker verschilt individueel en is afhankelijk van bijvoorbeeld chronotype, leeftijd en geslacht. De app nodigt gebruikers uit om eigen data in te voeren, zoals een rooster, om zo een gericht mogelijk advies te ontvangen vanuit de app. Mede omdat een rooster heel bepalend is, staat niet alleen de nachtdienst centraal, maar ook de periode voorafgaand aan de nachtdienst en de periode erna.

Advies van deskundigen
De app is gebouwd door Yaacomm en ontwikkeld in samenspraak met een expertgroep, bestaande uit mensen uit de zorg en deskundigen op het gebied van nachtarbeid, slaap en voeding. Zo is zoveel mogelijk informatie uit de praktijk gecombineerd met wetenschappelijk advies en inzichten.

App Goedenacht downloaden
De app Goedenacht is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play.

Download on the App store.

Get it on Google Play.

Bron: CAOP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 07 mrt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!