Steeds meer geluiden van verzorgenden en verpleegkundigen die financieel niet meer rond kunnen komen

NU’91 heeft, samen met de andere bonden en werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl, overlegd over een inflatiecorrectie in de vvt. Ondanks het feit dat die cao nog tot het einde van dit jaar loopt, gaven werkgevers vorige week aan bereid te zijn om te praten over een salarisverhoging. Helaas heeft het overleg geleid tot niets. Stella Salden, voorzitter NU’91: “Het is voor ons onbegrijpelijk. We horen steeds meer geluiden van verzorgenden en verpleegkundigen die financieel niet meer rond kunnen komen.” 

Tijdens het gesprek gaven werkgevers aan dat ze een inflatiecorrectie van 10% wilden bieden voor 2023 en 2024. Salden: “Dat betekent een correctie van 5% per jaar. Dat is voor ons volstrekt onacceptabel. De nood is op dit moment hoog. We horen zelfs dat er op steeds meer plaatsen weggeefkastjes worden ingericht waarin basisproducten beschikbaar worden gesteld. In een land als Nederland! Dat geeft toch wel aan dat er nú iets moet gebeuren. We zijn bang dat het personeelstekort in deze sector anders nog verder oploopt.” 

Toekomstbestendige zorg
Volgens de beroepsorganisatie is het een noodzaak dat de zorg toekomstbestendig wordt. De zorgbrede actie Zorg op Zwart gaat daarom nog steeds door. Salden: “We willen, om te beginnen, in alle branches een inflatiecorrectie bereiken. Daarnaast moet in de hele sector worden ingezet op meer zeggenschap, betere arbeidsvoorwaarden, goede doorgroeimogelijkheden en inspraak in roosters. Maar een inflatiecorrectie is een absoluut minimum. Zeker nu er in de ziekenhuizen een onderhandelingsresultaat met een salarisverhoging van 15% ligt. Ook de zorgprofessionals in de vvt moeten hun dagelijkse boodschappen kunnen blijven betalen, net als hun collega’s in de ziekenhuizen. Daar hoort geen onderscheid in te zijn.” 

Bron: NU'91


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 30 mrt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!