Het is jammer te zien dat vakbonden het overleg op dit moment niet wensen voort te zetten

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van de vakbonden om het overleg over een nieuwe cao af te breken.
 
De vakbonden maakten hun besluit  bekend tijdens een overleg in Utrecht. In  dat overleg hadden de umc’s van hun kant juist een verder verbeterd pakket met cao-voorstellen op tafel gelegd. Het cao-voorstel van de umc’s omvatte, naast verbeterde structurele en incidentele loonsverhogingen, ook investeringen in belangrijke thema’s voor umc-medewerkers zoals vermindering van werkdruk en maatregelen om ook oudere medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.
 
Dicht genaderd
“De umc’s zijn de vakbonden de afgelopen maanden ver tegemoet gekomen in hun wensen voor een verbeterde cao,” aldus Wouter Bos,  voorzitter van de NFU delegatie en bestuursvoorzitter van het VUmc. “Als umc’s hebben we serieuze, maar ook financieel verantwoorde voorstellen gedaan, die bestaande én toekomstige medewerkers aanzienlijk betere arbeidsvoorwaarden geven. We hebben ons best gedaan om pijnpunten weg te nemen. Het is jammer te zien dat vakbonden het overleg op dit moment niet wensen voort te zetten, juist nu we elkaar zo dicht waren genaderd. De umc’s blijven graag wel in overleg, in het belang van onze patiënten en medewerkers”, aldus Bos.
 
Nadere informatie over laatste voorstel van de NFU op basis van het gevoerde overleg volgt later deze week.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NFU teleurgesteld over afbreken van cao-overleg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!