Het is jammer te zien dat vakbonden het overleg op dit moment niet wensen voort te zetten

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van de vakbonden om het overleg over een nieuwe cao af te breken.
 
De vakbonden maakten hun besluit  bekend tijdens een overleg in Utrecht. In  dat overleg hadden de umc’s van hun kant juist een verder verbeterd pakket met cao-voorstellen op tafel gelegd. Het cao-voorstel van de umc’s omvatte, naast verbeterde structurele en incidentele loonsverhogingen, ook investeringen in belangrijke thema’s voor umc-medewerkers zoals vermindering van werkdruk en maatregelen om ook oudere medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.
 
Dicht genaderd
“De umc’s zijn de vakbonden de afgelopen maanden ver tegemoet gekomen in hun wensen voor een verbeterde cao,” aldus Wouter Bos,  voorzitter van de NFU delegatie en bestuursvoorzitter van het VUmc. “Als umc’s hebben we serieuze, maar ook financieel verantwoorde voorstellen gedaan, die bestaande én toekomstige medewerkers aanzienlijk betere arbeidsvoorwaarden geven. We hebben ons best gedaan om pijnpunten weg te nemen. Het is jammer te zien dat vakbonden het overleg op dit moment niet wensen voort te zetten, juist nu we elkaar zo dicht waren genaderd. De umc’s blijven graag wel in overleg, in het belang van onze patiënten en medewerkers”, aldus Bos.
 
Nadere informatie over laatste voorstel van de NFU op basis van het gevoerde overleg volgt later deze week.