Nadat ook de leden van de werkgevers- en werknemersorganisaties instemden met het resultaat  is het aangeboden aan het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn

NU’91 en de andere sociale partners hebben definitief ingestemd met het transitieplan voor het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), de basis voor de nieuwe pensioenregeling van PFZW.

NU’91 maakt deel uit van de Pensioentafel Zorg en Welzijn (PTZW), waar ook zes brancheorganisaties uit de sectoren Zorg & Welzijn en aanverwante non-profit sectoren en vier werknemersorganisaties in vertegenwoordigd zijn. Deze groep van sociale partners voerde onderhandelingen over de nieuwe regeling voor PFZW, dat in november 2023 uitmondde in een onderhandelaarsresultaat. Nadat ook de leden van de werkgevers- en werknemersorganisaties instemden met het resultaat en het daarop gebaseerde transitieplan, is het aangeboden aan het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Deze gaat er nu verder mee aan de slag. Het streven is dat de nieuwe pensioenregeling van PFZW op 1 januari 2026 ingaat.

Bron: NU’91


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NU’91
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NU’91
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Definitief akkoord voor transitieplan Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 31 jan 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!