De verkiezing voor de meest toegankelijke gemeente gaat over meer dan de fysieke omgeving

Welke gemeente is de meest toegankelijke gemeente van Nederland? Het Superteam van makers en ervaringsdeskundigen heeft, in een reis kriskras door Nederland, de twaalf halve finalisten bezocht van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Ze namen de toegankelijkheid onder de loep in Beek, Stein, Rotterdam, Westland, Waalwijk, Oude IJsselstreek, Sint Anthonis, Meierijstad, Noordenveld, Hardenberg, Harderwijk en Zwolle.

Per gemeente is er een korte video gemaakt, waarin de leden van het Superteam spreken met de verantwoordelijk bestuurder. Deze stuurde hen op pad naar verschillende plekken in de gemeente. Hier spraken ze met ervaringsdeskundigen en zagen ze op welke manier de gemeente bijdraagt aan betere toegankelijkheid.

De twaalf reportages zijn te zien op www.meesttoegankelijkegemeente.nl

Meer dan fysieke toegankelijkheid
De verkiezing voor de meest toegankelijke gemeente gaat over meer dan de fysieke omgeving. Het gaat ook over de mogelijkheden voor toegankelijk onderwijs, passend werk, de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, vrijetijdsbesteding en vervoer. Iedereen in Nederland moet mee kunnen doen en daarom doen ook alle gemeenten automatisch mee aan de verkiezing. Iedereen in Nederland kan meebepalen welke gemeente de winnaar wordt.

Stemmen tot en met 29 augustus
De vijf gemeenten met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Iedereen in Nederland kan stemmen op de gemeente die in hun ogen het beste werk maakt van toegankelijkheid. Wie verdient die stem? Breng hier je stem uit.

Na twee publieksrondes kiest een jury op 7 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, de uiteindelijke winnaar.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Stemmen voor meest toegankelijke gemeente
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 05 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!