Veel patiëntenorganisaties zijn landelijk georiënteerd, weten wat er speelt in Den Haag en hoe ze zich kunnen laten zien

Zo bereik je een sterke lokale positie als patiëntenorganisatie! 
Veel patiëntenorganisaties zijn landelijk georiënteerd, weten wat er speelt in Den Haag en hoe ze zich kunnen laten zien. Maar steeds meer beslissingen die hun leden raken worden buiten Den Haag genomen. Door gemeenten, zorgaanbieders of verzekeraars. 

De vraag is dan hoe je als landelijke patiëntenorganisatie daarmee om wilt en kan gaan. Ga je lokaal de belangen van je achterban behartigen? En hoe doe je dat dan in 390 gemeenten? Ga je signalen ophalen en bundelen? Of ga je je achterban helpen bij hun individuele problemen in het lokale? Ga je je bezighouden met bezwaarschiften? Of juist niet? En met wie kan je samen optrekken?

Om het antwoord op die vragen te geven hebben Patientenfederatie Nederland, PGO Support en Movisie samen gewerkt aan een publicatie over hoe je een sterke lokale positie kunt krijgen als patiëntenorganisatie. 

Vijf slimme strategieën voor lokale en landelijke belangenbehartiging zijn bij elkaar gebracht. Zo worden landelijke patiëntenorganisaties geïnspireerd en ondersteund bij hun zoektocht naar hun eigen positie in een tijd van decentralisering.

Omdat iedere patiëntenorganisatie weer anders is in doelstelling, werkwijze en mogelijkheden, kan iedere patiëntenorganisatie voor zich hierin een keuze maken en zich laten inspireren.

Bekijk hier de publicatie voor lokale belangenbehartiging 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vijf slimme strategieën voor lokale belangenbehartiging
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 21 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!