Op 1 juni 2021 is Briedis failliet verklaard

Nu Briedis Jeugdbeschermers failliet is kijkt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd of een zorgvuldige overdracht van jeugdigen met een jeugdbeschermingsmaatregel plaatsvindt. Briedis was een coöperatie van jeugdbeschermers, vooral actief in de Gooi & Vechtstreek en Zeeland.

Door verschillende toezichtactiviteiten als onderdeel van een landelijk onderzoek, had de inspectie al zorgen over de kwaliteit van de uitvoering van jeugdbeschermingsmaatregelen door Briedis.

Ook het Keurmerkinstituut (KMI) constateerde tekortkomingen en besloot in april 2021 dat Briedis geen certificaat meer kreeg om jeugdbeschermingsmaatregelen uit te mogen blijven voeren. In plaats daarvan kreeg Briedis een afbouwcertificaat. De inspectie vroeg Briedis om een plan van aanpak waarin aandacht is voor de noodzakelijke verbeteringen en een zorgvuldige overdracht van jeugdigen met een lopende jeugdbeschermingsmaatregel.

Faillissement 
Op 1 juni 2021 is Briedis failliet verklaard en komt de afbouw in een stroomversnelling. Een goede afwikkeling en zorgvuldige overdracht van zorg aan kwetsbare jeugdigen is noodzakelijk. Hiervoor is het bijvoorbeeld minimaal nodig dat er zicht is op aantallen, wensen, achterstanden en of de dossiers de nodige informatie bevatten. Ook zijn medewerking en financiële garanties van de gemeenten noodzakelijk.

Hoe nu verder
De komende weken voert de inspectie intensief toezicht uit en kijkt of de juiste stappen voor een zorgvuldige overdracht van jeugdbeschermingsmaatregelen plaatsvinden. De inspectie roept de betrokken gemeenten en collega-jeugdbeschermingsinstellingen op om per direct bij te dragen aan een zorgvuldige overdracht van deze jeugdigen en hun gezinnen.

Publicaties
Brief toezicht faillissement Briedis


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Inspectie volgt overdracht jeugdbeschermingszaken Briedis intensief
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 jun 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!