De NZa wil passende maximumtarieven vaststellen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) start een kostprijsonderzoek in de medisch-specialistische zorg (msz). Voor dit onderzoek vraagt de NZa kostprijsgegevens uit 2018 op bij zorginstellingen die medisch-specialistische zorg in het gereguleerde segment leveren. Zorgaanbieders die gevraagd zijn mee te doen zijn inmiddels al per brief geïnformeerd. De uiterste aanleverdatum is 1 september 2019.

Waarom een kostenonderzoek?
De NZa wil passende maximumtarieven vaststellen. Daarom vragen we jaarlijks kostprijsgegevens uit in de medisch-specialistische zorg. Op basis van de aangeleverde gegevens worden de maximumtarieven voor het gereguleerde segment herijkt.

Nieuwe opzet
Vorig jaar hebben we geen kostprijzen uitgevraagd. Samen met vertegenwoordigers van zorgaanbieders hebben we in 2018 de opzet van het onderzoek verbeterd. Dit leidde tot extra richtlijnen voor de kostprijsberekening en een aanpassing van het aanleverformat. Meer informatie over de wijzigingen leest u in de  informatiekaart ’Wijzigingen kostenonderzoek medisch-specialistische zorg’. In 2020 vragen we opnieuw kostprijzen uit, dan over het boekjaar 2019. We bekijken op basis van de aanleveringen dit jaar, of de opzet voor het onderzoek volgend jaar nog aangepast moet worden.

Meer informatie
Meer informatie over het onderzoek leest u op de pagina ‘Kostenonderzoek msz’. Op deze pagina houden we deelnemers van het onderzoek ook op de hoogte van tussentijdse ontwikkelingen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: NZa onderzoekt kostprijzen medisch-specialistische zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!