ActiZ maakt samen met cliëntenorganisatie LOC ondersteunend materiaal voor de implementatie van de nieuwe Wmcz

De Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018) treedt op 1 juli 2020 in werking. Zorgorganisaties hebben na die datum nog een half jaar tijd om de medezeggenschapsregelingen aan de nieuwe Wmcz aan te passen. Dus uiterlijk 1 januari 2021 moet de zorgorganisatie werken met een geactualiseerde medezeggenschapsregeling waarover de cliëntenraad zijn instemming heeft gegeven.

ActiZ maakt samen met cliëntenorganisatie LOC ondersteunend materiaal voor de implementatie van de nieuwe Wmcz: met voorbeelden voor een samenwerkingsovereenkomst, een reglement, een instellingsbesluit, een convenant centrale cliëntenraad en een financieringsregeling. Dit materiaal komt in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar.

De tekst van de nieuwe Wmcz 2018 vindt u op de site van ActiZ. De LOC heeft de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de oude wet in kaart gebracht in het document Basisinformatie medezeggenschap van juni 2019.

VWS start de implementatie van de WMCZ met een congres op 4 december 2019. Naast cliëntenraden zijn ook bestuurders, toezichthouders en ondersteuners welkom op dit congres. Voor meer informatie en inschrijven: https://www.waardigheidentrots.nl/agenda/congres-clientenraden-2019/


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Update Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 aug 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!