Het is de tweede editie van deze overzichtspublicatie die een inkijk biedt bij zorgorganisaties

Eind april 2019 verscheen ‘Zicht op vernieuwing 2’. Binnenkijken bij vernieuwers van de verpleeghuiszorg: inzichten, voorbeelden en overdenkingen.’ Het is de tweede editie van deze overzichtspublicatie die een inkijk biedt bij zorgorganisaties die actief betrokken zijn in de beweging ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg, van regels naar relaties’.

Net als de eerste editie die in juni 2018 verscheen – geeft 'Zicht op Vernieuwing 2' een beeld van de uitdagingen, dilemma’s en hoofdbrekens waar zorgorganisaties mee te maken krijgen die besloten hebben zorg te bieden waarin niet de regels maar de mensen voorop staan. Maar de vele betrokkenen die voor deze publicatie geïnterviewd zijn vertellen ook met groot enthousiasme over de successen die zij behaald hebben en de acties die daaraan bijgedragen hebben.

Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg
In ‘Zicht op vernieuwing 2’ zijn bijdragen opgenomen van zeven van de bijna vijftig zorgorganisaties die nauw betrokken zijn in de beweging: Carintreggeland, Cicero Zorggroep, DSV |verzorgd leven, Kalorama, Volckaert, Woonzorggroep Samen en ’t Zorghuus. Al deze organisaties vernieuwen vanuit hun eigen context en geven dus ook op hun eigen manier vorm aan relatiegerichte zorg. Het zijn verhalen van bestuurders en leidinggevenden over het vernieuwingsproces en verhalen van medewerkers, familieleden en vrijwilligers over wat zij zien gebeuren in de praktijk van alledag. Daarnaast zijn nieuwe ‘overdenkingen’ opgenomen die tot stand gekomen zijn door in grote lijnen te kijken naar wat opvalt in de vernieuwing.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuwe overzichtspublicatie over radicale vernieuwing verschenen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!