All Day moet de cliënten uiterlijk 27 november 2019 overgedragen hebben aan een zorgaanbieder die goede zorg verleent

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft All Day M.O. in Arnhem een aanwijzing gegeven. All day heeft de zorg aan cliënten van Dunya overgenomen, zonder plan om de kwaliteit op orde te krijgen en zonder de zekerheid dat ze een pand heeft om de zorg uit te verlenen. All Day moet de cliënten uiterlijk 27 november 2019 overgedragen hebben aan een zorgaanbieder die goede zorg verleent.

Wat is er aan de hand?
De inspectie stelt vast dat All Day de zorg van Dunya heeft overgenomen op 21 september 2019. Dunya leverde zorg aan ouderen met een migratieachtergrond. De overname vond plaats terwijl de kwaliteit en veiligheid van zorg bij Dunya op 20 september 2019 aantoonbaar niet op orde was. All Day heeft geen concreet plan om de kwaliteit op orde te krijgen.

De bestuurder van All Day vertrouwt op de toezegging van de bestuurder van Dunya dat de kwaliteit en veiligheid van zorg wel op orde is sinds de overname. Een dag voor de overname stelde de inspectie echter vast dat de zorg bij Dunya ernstig tekortschoot.

Bovendien constateert de inspectie dat het niet zeker is dat All Day in de nabije toekomst een pand heeft om zorg te verlenen. Dunya onderverhuurt het pand op dit moment zonder toestemming van de verhuurder aan All Day. De verhuurder is niet van plan om vanaf januari 2020 een huurcontract aan te gaan met All Day.

Hoe nu verder?
Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie All Day dwingt om een einde te maken aan de ernstige situatie. De organisatie krijgt uiterlijk tot en met 27 november de tijd om de cliënten over te dragen aan een zorgaanbieder die volgens de inspectie goede zorg verleent. Ook mag All Day in deze periode geen nieuwe cliënten aannemen. All Day mag na afloop van deze termijn pas weer zorg gaan verlenen als de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn weggenomen en dat door de inspectie is getoetst.

Als All Day binnen de termijn niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie verdere stappen nemen in de vorm van een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom.

Documenten
Aanwijzing All Day M.O. Arnhem november 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor All Day M.O.
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 21 nov 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!