Niet alle zorgverleners die Lobie Care inzet, zijn bevoegd en bekwaam voor de handelingen die zij uitvoeren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder Lobie Care in Utrecht een aanwijzing gegeven. De zorg bij Lobie Care voldoet niet aan de normen voor goede zorg. Lobie Care moet binnen twee maanden aan de aanwijzing voldoen.

Dit is er aan de hand
Op 10 maart bezocht de inspectie Lobie Care. Dit na een eerder bezoek in juli 2021. We stellen nu vast dat Lobie Care nog steeds niet voldoet aan de normen voor goede zorg. De tekortkomingen brengen risico’s met zich mee voor de veiligheid van de cliënten. De inspectie legt een aanwijzing op om een einde te maken aan die risicovolle situatie.

We zien dat niet alle zorgverleners die Lobie Care inzet, bevoegd en bekwaam zijn voor de handelingen die zij uitvoeren. Ook wordt er bij Lobie Care onvoldoende methodisch gewerkt. Zo verloopt het geven van medicijnen onzorgvuldig en heeft niet elke cliënt een zorgplan. Daarnaast wordt de zorg niet bij iedere client op tijd geëvalueerd. Lobie Care werkt niet blijvend aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

Hoe nu verder
Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee we een zorgaanbieder verplichten om de zorg te verbeteren. Lobie Care moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 19 juli 2022 aan de aanwijzing voldoen. Als Lobie Care niet aan de aanwijzing voldoet kan de inspectie een vervolgmaatregel opleggen om het naleven van de aanwijzing af te dwingen.

Documenten
Aanwijzing Lobie Care, Utrecht, mei 2022
Lobie Care, Utrecht, Mei 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanwijzing voor Lobie Care in Utrecht
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 juni 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!