De zorgaanbieder mag weer invasieve behandelingen, zoals haartransplantaties, uitvoeren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan Meditime bv (bekend als Hair Time Istanbul) gedeeltelijk beëindigd. Meditime voert in Capelle aan den IJssel haartransplantaties en andere (haar)behandelingen uit. De zorgaanbieder mag weer invasieve behandelingen, zoals haartransplantaties, uitvoeren.

Wat is er aan de hand?
Meditime kreeg in maart 2020 een aanwijzing. Dat is een maatregel waarmee de inspectie namens de minister een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De inspectie formuleerde een lijst met in totaal 28 verbeterpunten voor Meditime, onder meer op het gebied van medicatieveiligheid, medische technologie, infectiepreventie en bevoegdheid behandelaar.

Meditime moest in ieder geval 18 tekortkomingen oplossen voor de kliniek weer invasieve behandelingen, zoals haartransplantaties, zou mogen uitvoeren. Meditime heeft dat gedaan. Daarmee voldoet de zorgaanbieder deels aan de voorwaarden uit de aanwijzing.

Hoe nu verder
De inspectie toetst de overige onderdelen uit de aanwijzing nog. Meditime heeft nog tot 21 juli 2020 om hieraan te voldoen. 

Documenten
Einde aanwijzing Meditime BV Capelle aan den IJssel

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/07/02/meditime-bv-bekend-als-hair-time-istanbul-voldoet-deels-aan-aanwijzing-behandelbeperking-opgeheven
Originele titel: Meditime bv (bekend als Hair Time Istanbul) voldoet deels aan aanwijzing, behandelbeperking opgeheven
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2020-07-02


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com