Terwijl andere landen massaal gebruikmaken van het Europees Herstelfonds, liggen de Nederlandse plannen nog op de plank

Het kabinet moet dringend in actie komen om de kenniskoppositie van Nederland in Europa te handhaven. Die oproep doet Neth-ER, Netherlands house for Education and Research, waar de NFU lid van is.

Terwijl andere landen massaal gebruikmaken van het Europees Herstelfonds, liggen de Nederlandse plannen nog op de plank. Hiermee laat Nederland zes miljard euro liggen om nu te investeren in onderwijs, onderzoek en innovatie. En dat is nodig. Nederland is volgens het Europees innovatiescorebord één van de zeven landen die minder innovatief is geworden. Neth-ER richt zich daarom rechtstreeks tot minister Hoekstra van Financiën: wacht niet langer en investeer in kennis.

Lees de volledige open brief hier.

De NFU pleit al langer, ook via de Kenniscoalitie, voor meer investeringen in onderwijs, onderzoek en innovatie en de daarvoor benodigde infrastructuur. Dat is goed voor de herstel- en veerkracht van Nederland, ook op het vlak van gezondheid. Het is daarom teleurstellend dat andere landen wel gebruikmaken van de subsidie mogelijkheden uit Brussel en Nederland daarbij achterblijft. Door de coronacrisis is eens te meer duidelijk geworden dat medisch-wetenschappelijk onderzoek en innovatie van levensbelang zijn.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NFU
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Getreuzel met herstelfonds zet Nederland kennisland op achterstand
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 20 okt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!