Vooralsnog stelt de overheid geen extra gelden beschikbaar

De medewerkers van de umc’s verdienen een goede cao, met een passende beloning en aantrekkelijke arbeidsomstandigheden. Daar hebben zij recht op, altijd, en zeker gezien hun enorme inspanningen tijdens de COVID-19 pandemie en de daaropvolgende periode van inhaalzorg. Maar vooralsnog stelt de overheid geen extra gelden beschikbaar. Daarom heeft NFU-voorzitter Margriet Schneider per brief een dringende oproep hiertoe gedaan aan de minister voor Medische Zorg.

De vakbonden gaan voor een generieke loonsverhoging van 3% bovenop inhoudelijke verbeteringen, die ook geld kosten. Afgezien van het feit dat de laatste cao - met een loonsverhoging van 3% - nog doorwerkt tot en met juli van dit jaar, is die wens voor de NFU financieel niet realistisch. Margriet Schneider: “We willen als umc’s geen hypotheek op de toekomst nemen. We dringen daarom bij de minister aan op spoedige uitvoering van de moties in de Tweede Kamer en opvolging van het SER-advies. Via deze brief roepen we het nieuwe kabinet alvast op extra investeringen te doen voor verbetering van arbeidsvoorwaarden voor onze mensen”. 

De middelen die er wél zijn, wil de NFU in de nieuwe cao inzetten voor de functiegroepen waar de grootste achterstand is ten opzichte van de buitenwereld: het verpleegkundig en klinisch ondersteunend personeel. Ook het advies van de Sociaal Economische Raad (SER) van 12 mei jl. gaat in die richting: de SER adviseert de overheid meer geld vrij te maken voor de middengroepen, waar de schaarste en de druk het grootst is.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NFU
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Voorzitter NFU aan minister voor Medische Zorg: voer moties spoedig uit
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!