De aanbieder van thuiszorg voldoet niet aan de aanwijzing die de inspectie in mei gaf

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de Stichting Fast & Easy Care uit Utrecht een last onder dwangsom opgelegd. De aanbieder van thuiszorg voldoet niet aan de aanwijzing die de inspectie in mei gaf. De zorg voldoet nog steeds niet aan de normen en vertoont grote tekortkomingen. Fast & Easy Care mag sinds 26 april 2022 al geen nieuwe cliënten meer aannemen en moet de zorg aan bestaande cliënten verbeteren.

Dit is er aan de hand
Een greep uit de tekortkomingen:

  • De cliënten krijgen niet de zorg die aansluit bij hun actuele behoeften.
  • De wijkverpleegkundige inventariseert die actuele behoeften en risico’s niet goed.
  • Zes van de dertien cliënten hebben sinds februari geen contact met de wijkverpleegkundige gehad.
  • De cliëntdossiers zijn vaak niet actueel en zijn onvolledig.
  • Cliënten krijgen soms medicijnen van zorgverleners die daar niet bevoegd en bekwaam voor zijn. Ook wordt het verstrekken van medicijnen niet goed met toedienlijsten bijgehouden.
  • De wijkverpleging voert voorbehouden en risicovolle handelingen niet uit volgens de protocollen die daarvoor gelden. Voor voorbehouden handelingen ontbreken uitvoeringsverzoeken van artsen in de dossiers.
  • Van drie zorgverleners zijn geen kopieën van diploma’s aanwezig.
  • Fast & Easy Care stuurt niet op de kwaliteit van de zorg, bijvoorbeeld met scholing van de zorgverleners.

Fast & Easy Care moest uiterlijk op 26 mei voldoen aan het eerste deel van de aanwijzing om tekortkomingen op te heffen. Dat is niet gelukt.

Hoe nu verder
Omdat de aanwijzing (het eerste deel) onvoldoende is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom is 4.000 euro per twee weken waarin Fast & Easy Care niet voldoet aan de gestelde eisen, met een maximum van 12.000 euro. Als de instelling uiterlijk 13 juli alsnog aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Daarnaast loopt tot uiterlijk 26 augustus nog het tweede deel van de eerdere aanwijzing. Daarin staat onder andere dat alle cliënten toegang moeten hebben tot hun cliëntdossier. In een cliëntdossier staan alle afgesproken doelen, acties, rapportages en evaluaties die met de cliënt zijn afgesproken.

Documenten
Rapportbrief Termijn 1 aanwijzing St Fast & Easy Care
Last onder dwangsom Fast en Easy Care 28 juni 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Stichting Fast & Easy Care (thuiszorg) in Utrecht
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 jul 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!