Met de boete wil de NZa zorgaanbieders waarschuwen dat zij hun fusieplannen op tijd bij de NZa moeten indienen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt 2 zorgaanbieders een boete op van respectievelijk 65.000 euro en 125.000 euro omdat zij een overname hebben gedaan zonder voorafgaande goedkeuring van de NZa.

Een aanvraag indienen bij NZa
Bij wet bepaalde zorgaanbieders moeten bij de NZa een aanvraag indienen als zij willen fuseren, direct betrokken zijn bij een overname of zeggenschap verkrijgen over een onderneming. Zij mogen deze pas uitvoeren als de NZa heeft geoordeeld dat de betrokken partijen het proces zorgvuldig hebben doorlopen en hebben afgestemd met de stakeholders, zoals medewerkers en cliënten. Daarnaast toetst de NZa of de beschikbaarheid van zorg door de concentratie in gevaar komt.

Met de boete wil de NZa zorgaanbieders waarschuwen dat zij hun fusieplannen op tijd bij de NZa moeten indienen en de goedkeuring daarvan moeten afwachten.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : NZa
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nza.nl/actueel/nieuws/2022/11/29/boete-voor-overname-zonder-voorafgaande-goedkeuring
Originele titel: Boete voor overname zonder voorafgaande goedkeuring
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-11-29


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com