Met de boete wil de NZa zorgaanbieders waarschuwen dat zij hun fusieplannen op tijd bij de NZa moeten indienen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt 2 zorgaanbieders een boete op van respectievelijk 65.000 euro en 125.000 euro omdat zij een overname hebben gedaan zonder voorafgaande goedkeuring van de NZa.

Een aanvraag indienen bij NZa
Bij wet bepaalde zorgaanbieders moeten bij de NZa een aanvraag indienen als zij willen fuseren, direct betrokken zijn bij een overname of zeggenschap verkrijgen over een onderneming. Zij mogen deze pas uitvoeren als de NZa heeft geoordeeld dat de betrokken partijen het proces zorgvuldig hebben doorlopen en hebben afgestemd met de stakeholders, zoals medewerkers en cliënten. Daarnaast toetst de NZa of de beschikbaarheid van zorg door de concentratie in gevaar komt.

Met de boete wil de NZa zorgaanbieders waarschuwen dat zij hun fusieplannen op tijd bij de NZa moeten indienen en de goedkeuring daarvan moeten afwachten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Boete voor overname zonder voorafgaande goedkeuring
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!