Het is van cruciaal belang dat zorgorganisaties een professioneel georganiseerde bedrijfsvoering hebben

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is bij een aanbieder in de wijkverpleging langsgegaan om informatie te verzamelen over de administratie. Deze informatie is nodig voor het onderzoek dat de NZa doet naar de deugdelijke administratie, rechtmatige declaraties én de transparante financiële administratie van dit bedrijf en haar onderaannemers. 

Bedrijfsbezoek
We Care Circle is enig bestuurder van een aantal zorgaanbieders die door het hele land wijkverpleging leveren. De NZa heeft meerdere informatieverzoeken verstuurd waarop geen volledige reactie is gekomen. Hiermee belemmert We Care Circle het onderzoek en overtreedt daarmee de wet. Wij hebben het bedrijf dan ook een aanwijzing niet meewerken verstuurd. In de aanwijzing sommeren wij de bestuurder alsnog mee te werken aan het onderzoek. Omdat daarna de gevraagde informatie nog niet is verstuurd, zijn we bij het bedrijf langsgegaan om de informatie alsnog te verzamelen. 

Goed bestuur en professionele bedrijfsvoering
De NZa staat voor goede, betaalbare en toegankelijke zorg. Hiervoor is het van cruciaal belang dat zorgorganisaties een professioneel georganiseerde bedrijfsvoering hebben en dat ze een volledige en juiste administratie er op na houden. Sinds begin dit jaar houdt de NZa volgens artikel 40a in de Wet marktordening gezondheidszorg toezicht op de transparante financiële bedrijfsvoering van zorgaanbieders. De zorgaanbieders moeten tijdens een onderzoek inzicht geven in hun (financiële) administratie en eventuele afwijkingen kunnen verklaren. Zo voorkomen we dat zorggeld verspild wordt en helpen we het vertrouwen in de zorg te verstevigen. 

Bron: NZa


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 17 feb 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!