Anders Zorgen heeft alle cliënten overgedragen aan een andere zorgaanbieder

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) heeft de aanwijzing voor Stichting Anders Zorgen (Anders Zorgen) deels beëindigd. Anders Zorgen heeft alle cliënten overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Daarmee voldoet de zorgaanbieder uit Hellevoetsluis aan de aanwijzing.

Dit is er aan de hand
Op 2 december 2022 droeg de inspectie Anders Zorgen op om alle cliënten over te dragen aan een andere zorgaanbieder. Hier kreeg Anders Zorgen vier weken de tijd voor. Deze ingrijpende maatregel was nodig om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van de cliënten. De inspectie gaf Anders Zorgen al eerder de opdracht om de zorg te verbeteren, maar dat lukte de zorgaanbieder niet. Daardoor ontstond er een onveilige situatie voor de cliënten. 

De inspectie stelt nu vast dat Anders Zorgen alle cliënten die zorg ontvingen via de Wet langdurige zorg (Wlz) heeft overgedragen aan een andere zorgaanbieder.

Hoe nu verder
De zorgaanbieder blijft onder toezicht staan van de inspectie. De overige onderdelen van de gegeven aanwijzing blijven van kracht. Dat betekent dat Anders Zorgen mag pas weer cliënten aannemen als door de inspectie is vastgesteld dat de zorgaanbieder voldoet aan alle normen uit de eerder gegeven aanwijzing.

Documenten
Einde aanwijzing Stichting Anders Zorgen Hellevoetsluis

Bron: IGJ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-03-01


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com