De wijkverpleging die Avicenne bood in omgeving Utrecht, Den Haag en Amsterdam is gestopt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting Avicenne beëindigd. Ook is de toelatingsvergunning ingetrokken. De wijkverpleging die Avicenne bood in omgeving Utrecht, Den Haag en Amsterdam is gestopt.

Dit was er aan de hand
De inspectie stelde Avicenne afgelopen juli onder verscherpt toezicht. Binnen drie maanden moest Avicenne de zorg verbeteren. Ook had Avicenne eind augustus een overzicht moeten aanleveren van de cliënten. Dit is niet gebeurd. Na een onaangekondigd inspectiebezoek op beide locaties en contact met de zorgverzekeraars heeft de inspectie vastgesteld dat Avicenne is gestopt met het verlenen van zorg. 

Hoe nu verder
Avicenne verleent geen zorg meer volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Daarmee is het verscherpt toezicht van de inspectie gestopt. De minister heeft op advies van de inspectie de toelatingsvergunning van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) ingetrokken. 

Documenten
Stichting Avicenne, Amsterdam, einde verscherpt toezicht, juli 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht en vergunning ingetrokken bij Avicenne uit Amsterdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 nov 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!