Verzekerden moeten een veel grotere rol krijgen in het inkoopbeleid van zorgverzekeraars.

Dat schrijven Patientenfederatie Nederland, Ieder(in) en het Landelijk Platform GGz in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat volgende week over de rechten van patiënten en cliënten.

In de brief stellen de drie organisaties dat verzekerden, en zeker gebruikers van langdurige zorg, nu nog te weinig in de melk hebben te brokkelen bij het inkoopbeleid. Verzekerden moeten kunnen meebeslissen over inkoop, contractering, polisaanbod, serviceproducten en dienstverlening. En die invloed mag zich niet beperken tot de stem van verzekerdenraden, maar moet breder.

De drie organisaties wijzen er op dat uit onderzoek blijkt dat patiënten en verzekerden graag meedenken over verbeteringen in zorg en ondersteuning. Negen van elke tien mensen willen dat. Maar slechts twee op elke tien zijn daadwerkelijk al eens uitgenodigd om mee te denken. Dat moet veranderen, aldus de brief.

Lees de brief over Patiënten- en cliëntenrechten aan de Tweede Kamer (15-02-2017)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!