Zorgkantoren zien dat met het aflopen van de coronaregelingen per 1 september de druk bij zorginstellingen groeit om de zorg op peil te houden

De continuïteit van de langdurige zorg wordt ernstig bedreigd door de beperkte capaciteit en doorlooptijd van coronatesten voor zorgmedewerkers. In veel zorgorganisaties is het passen en meten met de personeelsplanning en kan nu geen medewerker worden gemist bij het organiseren van goede en veilige zorg. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vraagt daarom vandaag namens de zorgkantoren met klem aan de minister van VWS voorrang te geven aan medewerkers in de (langdurige)zorg bij het testen op corona. ZN ondersteunt hiermee eerdere oproepen van branche- en beroepsverenigingen in de sector. 

Lees hier de brief die ZN namens de zorgkantoren aan de minister van VWS heeft verstuurd.

Zorgkantoren zien dat met het aflopen van de coronaregelingen per 1 september de druk bij zorginstellingen groeit om de zorg op peil te houden. “Van hen wordt nu verwacht dat zij op eigen kracht weer zorg verlenen zoals voor de uitbraak van corona en dat zij tegelijkertijd nieuwe besmettingen in hun instellingen voorkomen. Zorgaanbieders zoeken daarbij voortdurend naar een balans tussen veiligheid en kwaliteit van zorg en leven. Het goed invullen van die opgave is echter alleen mogelijk met voldoende inzetbare medewerkers.”