Dat staat in een rapportage van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

Verpleeghuizen die te maken hebben met besmettingen met het coronavirus, bieden maatwerk bij het mogelijk maken van bezoek aan bewoners door familie, kennissen en mantelzorgers. Zij zoeken steeds een balans tussen de veiligheid van de groep - het voorkomen van coronabesmettingen - en de kwaliteit van leven van individuele bewoners.

Dat staat in een rapportage van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Sinds 24 juni - het einde van het landelijke bezoekverbod - moeten verpleeghuizen weer mogelijkheden bieden voor bezoek. De inspectie keek hoe de verpleeghuizen dat doen. En welke dilemma’s daarbij spelen. Veel zorgaanbieders hebben een algemeen beleid vastgesteld over het beperken van bezoek bij een besmetting of een uitbraak van het coronavirus. Maar daarbinnen kunnen de verschillende locaties zelf kijken wat er mogelijk is.

Aanbevelingen IGJ
Een greep uit de aanbevelingen van de inspectie:

  • het belang van individuele bewoners moet volgens de inspectie steeds het uitgangspunt zijn, ook als de omstandigheden veranderen;
  • zorg voor draagvlak bij en goede communicatie met bewoners, hun vertegenwoordigers, medewerkers en adviesraden;
  • geef behandelaren als fysiotherapeuten, psychologen en specialisten ouderengeneeskunde een actieve rol in het contact met bewoners om risico’s tijdig te signaleren.

Rapportage openstellen verpleeghuizen voor bezoek


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Bezoek in verpleeghuizen: maatwerk door het coronavirus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 22 okt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!