In de publieksversie staat in acht punten beschreven welke kwaliteit zorg de cliënt mag verwachten van de wijkverpleging

De publieksversie van het Kwaliteitskader voor de wijkverpleging voor cliënten en naasten is beschikbaar. Het officiële Kwaliteitskader voor de wijkverpleging is op 18 juni 2018 opgenomen in het register van het Zorginstituut Nederland.

In de publieksversie staat in acht punten beschreven welke kwaliteit zorg de cliënt mag verwachten van de wijkverpleging. Bijvoorbeeld dat de wijkverpleegkundige samen met de cliënt afspraken maakt, er altijd een zorgplan en -dossier beschikbaar is en dat de zorg wordt gegeven door een vast team. Ook staan er tips in voor wat de cliënt kan doen als hij of zij niet de beloofde zorg krijgt.

Kwaliteitskader geeft inzicht
Het Kwaliteitskader voor de wijkverpleging geeft cliënten, naasten, professionals en zorgkantoren inzicht in wat verpleging en verzorging thuis inhoudt en welke kwaliteit verwacht mag worden. Het uitgangspunt is, aansluiten bij wat de cliënt zelf kan en wil.

De betrokken brancheorganisaties ActiZ, Zorgthuisnl, Patiëntenfederatie Nederland, Verpleegkundigen en verzorgenden Nederland (V&VN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn tevreden over de gezamenlijke strategie om het officiële Kwaliteitskader vast te stellen. De bedoeling is dat iedereen eind 2019 volgens het Kwaliteitskader werkt. In 2020 komt er een nieuw systeem waarbij meer ruimte is voor preventie.

Versie voor zorgverleners
Samen met de Beroepsvereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN) maakte Patiëntenfederatie Nederland ook een versie voor zorgverleners.

- Kwaliteitskader voor de wijkverpleging
- Publieksversie Kwaliteitskader voor cliënten
- Versie Kwaliteitskader voor zorgverleners


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patientenfederatie
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Publieksversie Kwaliteitskader wijkverpleging beschikbaar
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers
  • Datum: 01 nov 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!