Op dit moment ontwikkelen BTN, V&VN, ZN, PFN en ActiZ een Kwaliteitskader voor de Wijkverpleging

BTN, V&VN, ZN, PFN en ActiZ ontwikkelen momenteel een Kwaliteitskader voor de Wijkverpleging. Op verzoek van de betrokken partijen heeft het Zorginstituut vorige week besloten om dit kader op de Meerjarenagenda (MJA) te plaatsen. Hiermee onderschrijven alle partijen het belang van het Kwaliteitskader wijkverpleging. 

Stand van zaken ontwikkeling kwaliteitskader wijkverpleging
Sinds juli 2017 zijn ActiZ, BTN, ZN, V&VN en PFN aan de slag met de ontwikkeling van een kwaliteitskader wijkverpleging. Bureau Obelon is dit kwaliteitskader op dit moment op basis van de inbreng van de verschillende partijen aan het schrijven. V&VN organiseert een aantal bijeenkomsten voor (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden; deelnemers kunnen zich aanmelden bij V&VN. De verwachting is dat in februari een eerste concept van het kwaliteitskader beschikbaar is. 

ActiZ pleit er voor dat het kwaliteitskader wijkverpleging inhoudelijk geladen wordt vanuit de visie en waarden, zoals beschreven in het document ‘Wijkverpleging in context’. In het Kwaliteitskader Wijkverpleging wil ActiZ het professioneel handelen centraal stellen; het is onze intentie om een waarden geladen kwaliteitskader met een aantal outcome indicatoren te ontwikkelen. We willen een instrumentele invulling van het kwaliteitskader vermijden. 

Tijdens een bestuurlijk overleg in december 2017 hebben de betrokken veldpartijen gezamenlijk aan het Zorginstituut gevraagd om het Kwaliteitskader Wijkverpleging op de Meerjarenagenda (MJA) te plaatsen. Het Zorginstituut heeft dit verzoek vorige week ingewilligd. Met plaatsing op de Meerjarenagenda onderstrepen de betrokken partijen en het Zorginstituut het belang van een snelle ontwikkeling van het Kwaliteitskader Wijkverpleging. De partijen verwachten dit kwaliteitskader op 1 april te kunnen aanleveren. De uiterste datum voor aanbieding van het Kwaliteitskader Wijkverpleging is in de Meerjarenagenda gezet op 1 mei. 

In de tweede helft van maart organiseert ActiZ voor bestuurders een consultatiebijeenkomst. . 



Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Kwaliteitskader Wijkverpleging op de Meerjarenagenda van het Zorginstituut
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!