Naast vaccins is het belangrijk om ook antivirale geneesmiddelen tegen het coronavirus te ontwikkelen

De afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) doet binnen diverse projecten onderzoek naar antivirale middelen tegen SARS-CoV-2. Als onderdeel van het PanCoroNed project wordt onder leiding van dr. Martijn van Hemert in het laboratorium de antivirale werking getest van moleculen die in Nijmegen ontwikkeld worden.

Het PanCoroNed project ontvangt 1.2 miljoen euro subsidie van Holland Health. Binnen het project werkt het LUMC samen met onderzoekers van de Radboud Universiteit, Universiteit Utrecht, Protinhi Therapeutics en Avivia. Dit met als doelstelling om nieuwe proteaseremmers te ontwerpen, synthetiseren en te testen op effectiviteit. Er wordt gezocht naar moleculen die diverse coronavirussen remmen, zodat ze werken tegen SARS-CoV-2 en mogelijk nieuwe coronavirussen die in de toekomst kunnen opduiken.

Naast vaccins is het belangrijk om ook antivirale geneesmiddelen tegen het coronavirus te ontwikkelen. Binnen het onderzoek wordt gezocht naar moleculen die de vermenigvuldiging van SARS-CoV-2 en andere coronavirussen kunnen remmen. De moleculen worden eerst in Nijmegen onderzocht en vervolgens in Leiden getest tegen SARS-Cov-2. Voor het Leids deel van het onderzoek is 223.000 euro vrijgemaakt.

Lees meer over het onderzoek op de website van Health Holland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: LUMC
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: LUMC betrokken bij ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen SARS-CoV-2 en andere coronavirussen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 10 jun 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!