De toename van zorgvraag is meer dan voorzien en valt ongelukkigerwijs samen met meer uitval door ziekte van medewerkers (mede door COVID)

Door een samenloop van verschillende omstandigheden is het extra druk in het Radboudumc. Sinds vorige week hebben we te maken met een behoorlijk toename van spoedzorg. Ook moeten we meer patiënten met COVID opnemen in ons ziekenhuis, als gevolg van de hoge besmettingscijfers tijdens de coronazomergolf die gaande is. En vanwege de Vierdaagsefeesten en de hoge temperaturen, is het deze week ook drukker dan normaal.  

Deze toename van zorgvraag is meer dan voorzien en valt ongelukkigerwijs samen met meer uitval door ziekte van medewerkers (mede door COVID). En vanwege de zomervakantie die is gestart, kunnen we die uitval minder goed opvangen.

Afzeggen van opnames
Om iedereen die acute zorg van ons nodig heeft op een verantwoorde manier te kunnen helpen, moeten we helaas veel van de opnames die gepland staan en die medisch gezien uitgesteld kunnen worden, afzeggen. Dat gaat ons aan het hart, omdat we weten hoe lang sommige patiënten al wachten op hun opname. Toch zien we in deze drukke week geen andere mogelijkheden dan deze patiënten (weer) teleur te stellen. Om mensen in nood op een verantwoorde manier te kunnen blijven helpen, moeten we op deze manier ruimte maken. 

Zonder bericht gaat opname door
Patiënten van wie de opname niet door gaat, krijgen hierover bericht. Zonder bericht gaat de opname dus gewoon door. 

Soms komt het bericht van de annulering van de opname laat, of zelfs op het allerlaatste moment. Als dit gebeurt, dan komt dat omdat we tot op het laatste moment hebben geprobeerd om de opname door te laten gaan. We realiseren ons dat de teleurstelling bij zo’n late afmelding extra groot kan zijn, maar we proberen op deze manier alleen opnames af te zeggen als het echt niet anders kan. We doen ons uiterste best om ieder gaatje dat we kunnen vinden te benutten om zorg wel door te kunnen laten gaan. We vragen hiervoor uw begrip. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Drukte in het Radboudumc leidt helaas tot afzeggen van geplande opnames
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 jul 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!