Op 30 september opent het UMCG de deuren van de Medische Faculteit voor jong en oud

Kinderen kennis laten maken met wetenschap is belangrijk en vooral erg leuk! Op 30 september is het weer zover: het UMCG opent de deuren van de Medische Faculteit voor jong en oud. Ontdek spelenderwijs hoe het is om onderzoeker in het UMCG te zijn.

Zo kunnen kinderen DNA halen uit een banaan, levensgroot Dokter Bibber spelen, ervaren hoe muziektherapie werkt, zelf een orgaanperfusie-opstelling bouwen, alles vragen aan een UMCG-dokter en ontsnappen uit onze Escape Room! En er is nog veel meer te beleven.

Praktische informatie
Waar: de Medische Faculteit aan de Antonius Deusinglaan 1 in Groningen.
Wanneer: 30 september 2023 van 12:00 tot 17:00 uur
De activiteiten zijn vooral voor kinderen van basisschoolleeftijd, maar iedereen is welkom!
Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. 

Zpannend Zernike
De publieksmiddag van het UMCG is onderdeel van het jaarlijkse ‘Zpannend Zernike’. Onder deze naam organiseren diverse Groningse kennisinstellingen activiteiten over wetenschap voor kinderen.

Ontdek wat er te beleven is. Bekijk het programma. Kom jij ook?

Bron: UMCG


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMCG / Larissa van der Wal
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Publieksmiddag voor kinderen in het UMCG: ontdek spelenderwijs medische wetenschap
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 06 sep 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!