Patiënten zijn zich er niet altijd bewust van dat hun geneesmiddelen bijwerkingen kunnen hebben waardoor zij minder goed kunnen autorijden

De KNMP heeft, samen met apothekers, artsen en specialisten op het gebied van rijvaardigheid, de verkeersdeelname-adviezen herzien voor de antipsychotica. De nieuwe adviezen zijn per 1 oktober 2022 beschikbaar via het Informatorium Medicamentorum, de G-Standaard, Apotheek.nl en Rijveiligmetmedicijnen.nl. 

Input vanuit de praktijk is belangrijk om te beoordelen of een bestaand advies al dan niet aanpassing behoeft. Zo heeft deze input ertoe geleid dat veranderingen zijn aangebracht in de verkeersdeelname-adviezen voor de antipsychotica.

Bekijk de belangrijkste wijzigingen in dit document

Patiënten informeren  
Patiënten zijn zich er niet altijd bewust van dat hun geneesmiddelen bijwerkingen kunnen hebben waardoor zij minder goed kunnen autorijden. Het is daarom van belang dat apothekers en -assistenten de invloed van geneesmiddelen op de rijvaardigheid met patiënten bespreken. Publieksinformatie is beschikbaar via Apotheek.nl: Medicijnen in het verkeer en via Rijveiligmetmedicijnen.nl

Verkeersdeelname-adviezen van de KNMP
Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) en de KNMP-werkgroep Verkeersdeelname beoordelen sinds 2008 de invloed van nieuwe, relevante geneesmiddelen op de rijvaardigheid. Daarnaast gebruiken zij nieuwe inzichten en studies om de bestaande adviezen te versterken of aan te passen. Vanuit de Regeling eisen geschiktheid 2000 wordt er verwezen naar de verkeersdeelname-adviezen van de KNMP.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Adviezen antipsychotica en verkeersdeelname herzien
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 03 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!