Voor veel studenten met een beperking werd studeren door de coronapandemie opeens een stuk toegankelijker

Hoewel de meeste studenten blij zijn dat ze weer fysiek in de collegebanken kunnen zitten, geldt dit niet voor iedereen. De flexibiliteit die online onderwijs de afgelopen twee jaar heeft geboden, sluit namelijk goed aan bij de behoeften van veel studenten met een beperking. Lydia Vlagsma, beleidsmedewerker bij Ieder(in), kaart deze behoefte samen met studente Claire van den Helder aan in een interview met Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). Dit interview is gepubliceerd in diverse magazines van universiteiten, zoals de DUB (Utrecht), Univers (Tilburg) en Ad Valvas (Amsterdam).

Voor veel studenten met een beperking werd studeren door de coronapandemie opeens een stuk toegankelijker. Door de online lessen houden studenten meer energie over op een dag, omdat de reistijd vervalt. Ook kunnen de studenten hun tijd zelf indelen, waardoor onderwijs beter te combineren is met bijvoorbeeld afspraken in het ziekenhuis. Deze voordelen van online onderwijs zouden behouden moeten worden, maar Van den Helder ervaart dat het onderwijs nu nog niet zo flexibel is. “Tijdens de pandemie hebben we gezien hoeveel er mogelijk is in het onderwijs. Je kan nu niet volhouden dat er geen rekening gehouden kán worden met studenten die een andere behoefte hebben. Daar moeten de instellingen het gesprek over aangaan met hun studenten”, zegt Vlagsma.

Kijk hier voor het volledige interview uit de universitaire magazines.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: In de media: studenten met beperking willen niet terug naar ‘normaal’
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 21 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!