Vier startups kregen de kans om op de mainstage van de Zorg & ICT beurs hun innovatieve ideeën voor de ouderenzorg en thuiszorg in 5 minuten te presenteren

Op donderdag 15 juni heeft de spraakgestuurde rapportage-applicatie van Attendi de ActiZ-WTDM Innovatieprijs 2023 gewonnen! Volgens de jury biedt deze oplossing een manier om slimmer en efficiënter te werken, iets waar de thuis- en ouderenzorg dringend behoefte aan heeft. ‘Vorig jaar hadden ze echt nog wel een paar stappen te zetten, maar nu hebben ze laten zien dat hun app schaalbaar is en hebben ze een enorme groei doorgemaakt’, aldus juryvoorzitter Alexander van Cappellen.

De pitchcompetitie is een initiatief van ActiZ en WDTM waarin zij zoeken naar innovatieve ideeën om de ouderenzorg en thuiszorg verder te innoveren. Die innovatie vindt nu al plaats, maar niet op de snelheid en de schaal die nodig is. Vier startups kregen de kans om op de mainstage van de Zorg & ICT beurs hun innovatieve ideeën voor de ouderenzorg en thuiszorg in 5 minuten te presenteren. Een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de zorg, de financiële wereld en het bedrijfsleven, beoordeelde de pitches met Attendi als uiteindelijke winnaar. Als beloning voor hun innovatie ontvangt het Attendi-team drie maanden begeleiding van een professioneel team van innovators en experts. 

Meer tijd voor cliënten
Tijdens zijn pitch deelde mede-oprichter Diederik de Rave enthousiast dat het aantal gebruikers van de spraakgestuurde rapportage-applicatie in slechts één jaar is gegroeid van zeshonderd naar 21.000, waaronder ook bij Buurtzorg. Attendi transformeert de manier waarop zorgprofessionals rapporteren door middel van spraakherkenning. Door simpelweg te praten, kunnen zorgprofessionals gesproken tekst direct omzetten in bruikbare rapportages. Zo praten zorgprofessionals met software zoals ze praten met cliënten op een natuurlijke en moeiteloze manier. Dit bespaart kostbare tijd achter het scherm en zorgt ervoor dat zorgprofessionals waardevolle tijd kunnen besteden aan hun cliënten.

'Nadat we hier vorig jaar net niet wonnen, hebben we nu als team laten zien hoeveel stappen we hebben gemaakt en wat we kunnen betekenen voor de ouderenzorg.' Diederik de Rave, mede-oprichter Attendi

Erkenning
De jury is eveneens enthousiast over de andere finalisten, maar Attendi springt er net bovenuit. 'Ze hebben niet alleen een bewezen oplossing, maar ook een aantoonbare waarde in de zorgsector. Bovendien passen ze uitstekend bij de vraagstukken die spelen in de ouderenzorg', zegt Van Cappellen tijdens de prijsuitreiking.

Hij overhandigt de innovatieprijs aan Diederik de Rave die erg blij is met de erkenning en het vooral heeft over een teamprestatie: 'Nadat we hier vorig jaar net niet wonnen, hebben we nu als team laten zien hoeveel stappen we hebben gemaakt en wat we kunnen betekenen voor de ouderenzorg. Blijven groeien en opschalen is ons doel en daar kan het professioneel begeleidingsteam hopelijk goed bij helpen!' 

Bron: ActiZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Attendi wint ActiZ-WDTM innovatieprijs 2023
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 20 juni 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!