Leden van ActiZ stemden tijdens een extra ALV in met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao-VVT

Een ruime meerderheid van de leden van ActiZ stemden tijdens een extra ALV in met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao-VVT. Maar liefst 90% van de zorg voor ouderen in Nederland wordt geboden door de 400 leden van ActiZ. De ledenraadpleging bij de achterban van de vakbonden loopt nog.

Op donderdag 10 oktober kwamen de vakbonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, NU ’91, FBZ en branchevereniging ActiZ tot overeenstemming over een nieuwe cao met een looptijd van 26 maanden, van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2021.

In het onderhandelingsresultaat zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 3,5% per 1 juni 2020 en 3% per 1 juli 2021 en een verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,93% in 2019 naar een volledige dertiende maand. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers.

Zie hier de eerdere berichtgeving


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Leden ActiZ stemmen in met onderhandelingsresultaat CAO-VVT
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 24 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!