Bij de tussentijdse wijziging hebben cao-partijen de salaristabellen aangepast aan de verhoging van het Wettelijk minimumloon

Afgelopen jaar zijn werkgeverspartijen en vakbonden in de VVT een nieuwe cao overeengekomen. Daarbij zetten zij de medewerker op één. Er is nu een tussentijdse wijziging van de CAO VVT, rondom salaris en de herverzerking bij arbeidsongeschiktheid. In dit bericht de belangrijkste wijzigingen.

Bij de tussentijdse wijziging hebben cao-partijen de salaristabellen aangepast aan de verhoging van het Wettelijk minimumloon. Daarnaast zijn een aantal artikelen in de cao gewijzigd en zijn er nieuwe artikelen over de herverzekering bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid toegevoegd. Deze wijzigingen zijn zoals gebruikelijk aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en zijn daarmee definitief. De CAO VVT wordt, zoals gebruikelijk, voorgedragen voor een algemeen verbindend verklaring, zodat ook niet-leden gehouden zijn de CAO VVT toe te passen.

De belangrijkste wijzigingen
In de bijlage is een overzicht opgenomen van de wijzigingen van de cao. De belangrijkste wijzigingen worden hieronder in het kort nog even toegelicht:

  • De afspraak in het protocol over herverzekeren bij arbeidsongeschiktheid en WW is uitgewerkt en opgenomen in Hoofdstuk 7
  • De salaristabellen zijn aangepast aan het wettelijk Minimumloon(WML). Per 1 januari 2023 stijgt het WML zodanig dat er een nieuwe salaristabel is opgenomen voor de periode van 1 januari 2023 tot 1 maart 2023
  • Tekstuele verduidelijkingen

De gewijzigde cao-teksten worden uiteraard verwerkt in de cao-app en de cao-online. Voor ActiZ-leden wordt een overzicht van alle wijzigingen gemaakt, zodat dit als inleg in de gedrukte cao kan worden gebruikt.

Overzicht tussentijdse wijziging cao VVT 2022-2023


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tussentijdse wijziging van de CAO VVT 2022-2023
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 10 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!