Er is veel en soms moeizaam onderhandeld over dit resultaat

In maart van dit jaar zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao kraamzorg van start gegaan. 14 juli, is er een onderhandelingsresultaat bereikt tussen de werkgevers verenigd in Bo Geboortezorg en NU’91 samen met de overige vakbonden. NU’91 legt dit resultaat neutraal aan haar leden voor.

Er is veel en soms moeizaam onderhandeld over dit resultaat. Zeker met de huidige inflatie vindt NU’91 een passende loonsverhoging van groot belang. In dit artikel lees je de belangrijkste financiële resultaten.

Loonsverhoging
In het onderhandelingsresultaat zijn twee loonsverhogingen opgenomen. De eerste loonsverhoging bedraagt 3% en gaat in per 1 maart 2022. Op 1 januari 2023 komt daar 2% bij. De twee onderste periodieken in de schalen 15 t/m 50 vervallen. In de schalen 35 t/m 50 komt er een periodiek aan de bovenkant bij.

Reiskosten
Per 1 januari 2023 wordt de reiskostenvergoeding 21 cent netto per kilometer. Voor kraamverzorgenden die ver moeten rijden is er een extra vergoeding opgenomen. Vanaf een afstand van 23 kilometer wordt de vergoeding 5 cent hoger, 26 cent dus.

Wachtdiensten
De wachtdienstvergoeding wordt verhoogd naar 150% als je niet wordt opgeroepen. Tijdens de looptijd van de cao wordt gekeken hoe wachtdiensten vormgegeven moeten worden.  Hierin is het uitgangspunt dat de verstoring van werk-privébalans zoveel mogelijk wordt beperkt.

Looptijd
De looptijd van deze cao is van 1 januari 2022 tot 1 juli 2023.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NU’91
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : NU’91
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nu91.nl/nieuws/dit-is-het-onderhandelingsresultaat-voor-de-cao-kraamzorg/
Originele titel: Dit is het onderhandelingsresultaat voor de cao kraamzorg
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-07-17


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com