De bonden hebben aangegeven dat zij vasthouden aan de afspraak in de cao

Vakbonden NU’91, FNV, FBZ, LAD en CNV hebben op woensdag 9 november 2022 overleg gevoerd met de NFU over de in de cao umc afgesproken loonstijging voor 2023. Voor de bonden is de afspraak volstrekt helder: minimaal de CPI-afgeleid 2022 (jaarmutatie) volgens de Prinsjesdagraming 2022. Al enige tijd is bekend hoe hoog die is: 11,3%. De NFU zegt echter deze afspraak niet te kunnen nakomen.

Tijdens het overleg heeft de NFU aangegeven dat zij streeft naar een gelijke structurele loonsverhoging en een gelijke ingangsdatum voor alle medewerkers. Die ingangsdatum zou 1 januari 2023 moeten zijn. Maar de NFU geeft ook aan dat overheidsmaatregelen ten aanzien van compensatie van de koopkracht moeten worden meegenomen en dat zij de 11,3% niet kan betalen. De NFU wil daarom verder overleg voeren met de bonden.

De bonden hebben aangegeven dat zij vasthouden aan de afspraak in de cao. De NFU heeft nu meer tijd nodig om zich verder te beraden. Daarom wordt het overleg voortgezet op 29 november.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NU’91
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : NU’91
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nu91.nl/nieuws/bonden-krijgen-indruk-dat-nfu-cao-afspraak-niet-gaat-nakomen/
Originele titel: Bonden krijgen indruk dat NFU cao-afspraak niet gaat nakomen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-11-12


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com