De bonden hebben aangegeven dat zij vasthouden aan de afspraak in de cao

Vakbonden NU’91, FNV, FBZ, LAD en CNV hebben op woensdag 9 november 2022 overleg gevoerd met de NFU over de in de cao umc afgesproken loonstijging voor 2023. Voor de bonden is de afspraak volstrekt helder: minimaal de CPI-afgeleid 2022 (jaarmutatie) volgens de Prinsjesdagraming 2022. Al enige tijd is bekend hoe hoog die is: 11,3%. De NFU zegt echter deze afspraak niet te kunnen nakomen.

Tijdens het overleg heeft de NFU aangegeven dat zij streeft naar een gelijke structurele loonsverhoging en een gelijke ingangsdatum voor alle medewerkers. Die ingangsdatum zou 1 januari 2023 moeten zijn. Maar de NFU geeft ook aan dat overheidsmaatregelen ten aanzien van compensatie van de koopkracht moeten worden meegenomen en dat zij de 11,3% niet kan betalen. De NFU wil daarom verder overleg voeren met de bonden.

De bonden hebben aangegeven dat zij vasthouden aan de afspraak in de cao. De NFU heeft nu meer tijd nodig om zich verder te beraden. Daarom wordt het overleg voortgezet op 29 november.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NU’91
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NU’91
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bonden krijgen indruk dat NFU cao-afspraak niet gaat nakomen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!