Zowel het ziekenhuis als de actievoerders bevestigen de absolute voorwaarde dat welke actie er ook gehouden wordt, dit nooit ten koste mag gaan van de patiëntveiligheid

Tijdens een lunchbijeenkomst op maandag 20 augustus 2018 hebben de gezamenlijke werknemersbonden en het plaatselijke actiecomité stiptheidsacties in het Maastricht UMC+ aangekondigd. In de bijeenkomst werden medewerkers opgeroepen mee te doen en zijn zij geïnformeerd over de randvoorwaarden. Zowel het ziekenhuis als de actievoerders bevestigen de absolute voorwaarde dat welke actie er ook gehouden wordt, dit nooit ten koste mag gaan van de patiëntveiligheid. Ook zal altijd hulp verleend worden als dat acuut nodig is. 

Het kan voorkomen dat patiënten enige overlast zullen ondervinden van de stiptheidsacties maar zonder tegenbericht gaan de poli- en behandelafspraken door.

Hervatten overleg
De werkgeverskoepel NFU heeft de vakbonden inmiddels  uitgenodigd het overleg over een nieuwe cao spoedig te hervatten. De onderhandelingen liggen sinds eind juni stil. 'Wij stellen voor om zo snel mogelijk na de vakantieperiode met elkaar te verkennen hoe wij weer in gesprek kunnen komen over verbetering van de cao', stelt de NFU in een brief aan de vakbonden  http://www.nfu.nl/actueel/nfu-nodigt-bonden-uit-voor-overleg  .


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Cao-stiptheidsacties gestart
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 21 aug 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!