Mannen en vrouwen maken vrijwel evenveel uren per fte

De Nederlandse huisarts werkt gemiddeld driekwart van een volledige werkweek. Ze maken in die driekwart werkweek ruim 44 uur. Voor een volledige werkweek (1 fte) is dit gelijk aan 59 uur. Dit blijkt uit recent tijdsbestedingsonderzoek van het Nivel, onder 708 huisartsen, met 39.648 meetmomenten.

De huisartsen kregen, in hun meetweek, iedere dag, op een willekeurig moment, een sms’je met de vraag ‘Wat doet u nu?’, waarop ze in bijna alle gevallen direct reageerden. De antwoorden op al die sms’jes bij elkaar geven een betrouwbaar beeld van het werkelijk gemaakte aantal uren van de Nederlandse huisarts.

Mannen en vrouwen maken vrijwel evenveel uren per fte
Mannen en vrouwen verschillen maar weinig wat betreft het aantal uur per volledige werkweek, respectievelijk 59,1 en 59,6 uur.

Wanneer er onderscheid wordt gemaakt naar 'type' huisarts, blijkt dat zelfstandig gevestigde huisartsen 61 uur per fte maken. HIDHA’s (huisartsen in dienst van een huisarts) en vaste waarnemers maken gemiddeld 55,9 uur en wisselende waarnemers 53 uur per fte.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Nivel
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Huisartsen maken gemiddeld 59 uur per volledige werkweek (1 fte)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 jan 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!