In de huidige opzet van ‘Open toegang spoor’ ontbreekt de inbreng van consumentenorganisaties

Vanaf 2021 mag een andere vervoerder dan bijvoorbeeld de NS ook een treindienst gaan rijden in een bepaalde regio of het hoofdrailnet. Ieder(in) en de Oogvereniging maken zich zorgen dat met komst van dit zogenaamde ‘Open toegang spoor’ de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in het geding komt. In een brief aan de Tweede Kamer delen zij hun zorgen .

In de huidige opzet van ‘Open toegang spoor’ ontbreekt de inbreng van consumentenorganisaties. Die inbreng is wel nodig om de belangen van reizigers met een beperking mee te nemen. Wij willen dat die inbreng formeel wordt vastgelegd. Daarnaast vragen we de overheid om alle vervoerders op het hoofdrailnet en de regionale lijnen te verplichten de toegankelijkheidseisen in acht te nemen. En bij aankomende aanbestedingen van spoorlijnen eenduidige en landelijke eisen over het vereiste toegankelijkheidsniveau vast te leggen.

In de komende periode zullen Ieder(in) en de Oogvereniging zich hard blijven maken voor duidelijke landelijke richtlijnen, zodat reizigers met een beperking zonder problemen en stress gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer commissie van Infrastructuur en Waterstaat


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Toegankelijkheid niet geregeld bij Open toegang spoor
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 07 sep 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!