Plan om arbeidsgehandicapten minder te betalen dan het minimumloon gaat niet door

De regeringspartijen hebben de conclusie getrokken dat dit plan niet uitvoerbaar is. Ze hebben daarom besloten om er een streep door te halen. Het was de bedoeling dat dit plan ertoe moest leiden dat ondernemers meer arbeidsgehandicapten in dienst konden nemen. Een deel van deze arbeidsgehandicapten zou er door deze plannen op achteruit gaan.

De werkgevers betalen minder als de werknemer vanwege het hebben van een beperking minder snel werkt en/of minder taken kan vervullen dan hun collega's. Door deze nieuwe situatie zou de zogenoemde loondispensatie ook voor mensen met een bijstandsuitkering gelden. Bij nieuwe contracten zouden werkgevers alleen moeten betalen voor wat iemand kan produceren. Deze maatregelen zouden een besparing van 500 miljoen euro opgeleverd hebben.

Er was veel protest tegen dit plan. Het College voor de Rechten van de Mens het betitelde het plan als discriminatie, omdat er andere regels zouden gaan gelden voor arbeidsgehandicapten ten opzichte van hun collega's.

Nu het plan van tafel is, blijven de huidige geldende regels rond de loonkostensubsidies aan arbeidsgehandicapten gehandhaafd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NOS / Nu.nl
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 'Kabinet stopt plan om arbeidsgehandicapten onder minimumloon te betalen'
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 06 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!