De Woenselse Poort, onderdeel van Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen (GGzE), maakt stappen in het realiseren van haar verbetertraject.

De veranderingen die nu plaatsvinden hebben vooral betrekking op wijzigingen in de structuur van de organisatie en het vervullen van vacatures. Dit blijkt uit het eerste vervolgbezoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie (Inspectie VenJ) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Aanleiding voor het vervolgonderzoek
Aanleiding voor dit gezamenlijke vervolgonderzoek zijn de eerdere toezichtstrajecten vanuit zowel de Inspectie VenJ als de IGZ.

De Inspectie VenJ voerde in 2016 een incidentonderzoek uit en concludeerde toen dat er sprake was van een onveilig leef- en werkklimaat voor cliënten en medewerkers in De Woenselse Poort.

Ook vanuit de IGZ liep een onderzoek naar de zorgverlening in De Woenselse Poort op basis waarvan De Woenselse Poort verbetermaatregelen moest nemen. Besloten is daarom om gezamenlijk onderzoek te doen vanuit beide inspecties. Daarop heeft GGzE een verbeterplan voor De Woenselse Poort opgesteld.

Vier vervolgbezoeken om voortgang van het verbetertraject te beoordelen
Op 23 februari 2017 brachten de Inspectie VenJ en de IGZ een eerste bezoek (in een reeks van vier) om de voortgang van het verbetertraject te beoordelen. In de vervolgbezoeken besteden beide inspecties ook aandacht aan de effecten van de verbeteracties. Daarbij wordt stilgestaan bij de ervaring van cliënten en medewerkers ten aanzien van het verbetertraject.

Publicaties

Terugkoppeling eerste vervolgbezoek De Woenselse Poort


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 01 okt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!