De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en het LCPS bundelen de krachten om dit te realiseren

De ziekenhuiszorg staat onder druk nu steeds meer coronapatiënten in het ziekenhuis worden opgenomen. In bepaalde regio’s schalen ziekenhuizen de reguliere zorg al af. Om mensen de zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben is het cruciaal dat mensen met corona verspreid worden over het land. Alleen zo houden ziekenhuizen ruimte om ook reguliere zorg te blijven verlenen en kunnen we gezondheidsschade voorkomen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en het LCPS bundelen de krachten om dit te realiseren.

Doordat bepaalde regio’s een groter aantal coronapatiënten hebben staan sommige ziekenhuizen meer onder druk dan andere ziekenhuizen. Om dit te herstellen is coördinatie nodig. De ROAZ-regio’s hebben afspraken gemaakt over de verdeling van coronapatiënten binnen het landelijk netwerk acute zorg (LNAZ). We krijgen signalen dat die afspraken niet overal worden nagekomen. We gaan in gesprek met de ROAZ-partijen. En monitoren de spreiding samen met het LCPS. Daarnaast werken we gezamenlijk aan een werkwijze om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Dat betekent dat zorgverzekeraars medisch professionals kunnen ondersteunen bij het verwijzen naar een andere zorgaanbieder als zij zelf de zorg niet kunnen bieden. Voor de spreiding van coronapatiënten en zorgbemiddeling is betrouwbare informatie nodig over de beschikbare capaciteit. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgen over spreiding coronapatiënten en doorgang reguliere zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 okt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!