De vergoedingsbedragen voor de opleidingen tot huisarts, arts verstandelijk gehandicapten en specialist ouderengeneeskunde zijn aangepast

De nieuwe Beleidsregel beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen (BR/REG - 22131) is gepubliceerd op ons documentenplatform. De beleidsregel geldt voor subsidiejaar 2022 en gaat in op 1 januari 2022.  Zo zijn de vergoedingsbedragen voor de opleidingen tot huisarts, arts verstandelijk gehandicapten en specialist ouderengeneeskunde aangepast. Dit is omdat de werkgeverslasten van SBOH (de centrale werkgever van deze artsen in opleiding) gestegen zijn. 

Per 2022 is het niet langer mogelijk om voor militair artsen of ander medisch personeel in opleiding in dienst van Defensie een beschikbaarheidbijdrage te ontvangen. Deze bijdragen zijn namelijk alleen bedoeld voor de bekostiging van opleiden voor Zvw- of Wlz-zorg. Om de overgang te vergemakkelijken, blijft de bijdrage wel beschikbaar voor personen waarvoor al eerder een beschikbaarheidbijdrage is ontvangen.

Opleiden in de ggz
De NZa krijgt met enige regelmaat vragen over de aanvraagprocedure in de ggz. Dat geldt ook voor de andere partijen die een rol in deze procedure spelen. Daarom hebben de bij de aanvraag betrokken partijen samen een video gemaakt waarin de stappen van deze procedure aan bod komen. In de informatiekaart zetten wij de rolverdeling van deze partijen op een rijtje.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Beleidsregel beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen 2022 gepubliceerd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 02 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!