Inmiddels heeft Altenastaete voldoende maatregelen genomen om de zorg te verbeteren

Altenastaete voldoet aan de aanwijzing en last onder dwangsom die de IGJ in november had opgelegd. Altenastaete moest tekortkomingen op de kwaliteit van de zorg verbeteren. De last onder dwangsom moest dat afdwingen na een opgelegde aanwijzing. Inmiddels voldoet Altenastaete aan de in de aanwijzing en last onder dwangsom genoemde normen. Daarmee kan de aanwijzing worden beëindigd en is de last onder dwangsom opgeheven.

Wat heeft Altenastaete gedaan
Inmiddels heeft Altenastaete voldoende maatregelen genomen om de zorg te verbeteren. Daarom heeft de inspectie de eerder opgelegde aanwijzing en daarmee ook de last onder dwangsom beëindigd.

Hoe nu verder
Altenastaete voldoet tijdig aan de normen uit de last onder dwangsom. Dat betekent dat Altenastaete geen geldbedrag hoeft te betalen. Altenastaete moet de verbeteringen in stand houden en blijven bewaken. De inspectie zal Altenastaete in het reguliere toezicht blijven volgen. 

Wat was er aan de hand
Op 26 november 2021 heeft de inspectie een last onder dwangsom opgelegd omdat Altenastaete niet op tijd voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. Altenastaete moest tekortkomingen in de zorg oplossen. Zo kon Altenastaete niet aantonen dat de zorgverleners professionele afwegingen maken over de zorg die de cliënt nodig heeft. Ook heeft de zorgaanbieder er onvoldoende voor gezorgd dat zorgverleners methodisch werken en dit goed vastleggen in de cliëntdossiers.

De maatregel werd niet gepubliceerd, omdat Altenastaete de rechter vroeg de publicatie te verbieden. Dat verzoek heeft de rechter op 2 februari 2022 afgewezen. 

Documenten
Altenastaete Thuiszorg B.V., Werkendam einde last onder dwangsom november 2021 en einde aanwijzing maart 2021
Altenastaete Thuiszorg B.V., Werkendam januari 2022
Altenastaete Thuiszorg B.V., Werkendam instellen last onder dwangsom november 2021
Altenastaete Thuiszorg B.V., Werkendam november 2021
Altenastaete Thuiszorg B.V., Werkendam september 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde aanwijzing en last onder dwangsom voor Altenastaete in Werkendam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 feb 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!