Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder JAR Zorg in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd. De thuiszorgaanbieder voldoet niet aan een deel van de eerder opgelegde aanwijzing. Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is. 

Dit is er aan de hand
JAR Zorg moest uiterlijk 15 juli alle cliënten bij wie risicovolle of voorbehouden handelingen aan de orde zijn of complexe (wond)zorg wordt verricht overdragen naar een andere thuiszorgorganisatie. Dit stond in de aanwijzing die de inspectie 1 juli aan JAR Zorg gaf.

JAR Zorg heeft nog steeds cliënten die risicovolle, dan wel complexe (wond)zorg ontvangen. De thuiszorgaanbieder voldoet hiermee niet aan de aanwijzing. De inspectie concludeert ook dat JAR Zorg niet inziet wat de urgentie en betekenis van de aanwijzing is die de inspectie JAR Zorg heeft gegeven. Dit baart de inspectie zorgen.

Hoe nu verder
Om ervoor te zorgen dat JAR Zorg de cliënten alsnog overdraagt aan een andere zorgaanbieder, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 10.000 euro per week met een maximum van 50.000 euro. Als de instelling binnen een week alsnog aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Documenten
JAR Zorg B.V, Rotterdam, Last onder dwangsom, augustus 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor JAR Zorg in Rotterdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 aug 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!