Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder JAR Zorg in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd. De thuiszorgaanbieder voldoet niet aan een deel van de eerder opgelegde aanwijzing. Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is. 

Dit is er aan de hand
JAR Zorg moest uiterlijk 15 juli alle cliënten bij wie risicovolle of voorbehouden handelingen aan de orde zijn of complexe (wond)zorg wordt verricht overdragen naar een andere thuiszorgorganisatie. Dit stond in de aanwijzing die de inspectie 1 juli aan JAR Zorg gaf.

JAR Zorg heeft nog steeds cliënten die risicovolle, dan wel complexe (wond)zorg ontvangen. De thuiszorgaanbieder voldoet hiermee niet aan de aanwijzing. De inspectie concludeert ook dat JAR Zorg niet inziet wat de urgentie en betekenis van de aanwijzing is die de inspectie JAR Zorg heeft gegeven. Dit baart de inspectie zorgen.

Hoe nu verder
Om ervoor te zorgen dat JAR Zorg de cliënten alsnog overdraagt aan een andere zorgaanbieder, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 10.000 euro per week met een maximum van 50.000 euro. Als de instelling binnen een week alsnog aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Documenten
JAR Zorg B.V, Rotterdam, Last onder dwangsom, augustus 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/08/12/last-onder-dwangsom-voor-jar-zorg-in-rotterdam
Originele titel: Last onder dwangsom voor JAR Zorg in Rotterdam
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-08-16


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com